21.8.2018

Miksi Syksy On Parempi Kuin Kesä


Kesä alkaa vihdoin ja viimein olla tältä erää taputeltu ja syksy on ihan kulman takana. Jos multa kysytään, niin syksy on paras vuodenaika, varsinkin näin tuskasen kuuman kesän jälkeen odotan sitä erityisen paljon. Johan siinä olikin noin kolme kuukautta (juhannusviikkoa lukuunottamatta) putkeen melkein pelkkiä hellepäiviä. No miksi sitten syksy viileämpine keleineen on parempia kuin helteinen kesä? Tässä tulee viisi syytä:


🍎 Yöllä saa nukuttua, ja vielä jopa peiton kanssa. Silloin, kun ne pahimmat helteet oli, oli mun kämpässä yölläkin 28 astetta lämmintä, siitäkin huolimatta, että parvekkeen ovi oli koko yön auki. Nukuttua sai ihan parin tunnin pätkissä, välillä oli pakko käydä parvekkeella jäähtymässä. Nyt kun sisällä on öisin "vaan" 24 astetta, tuntuu se jo melkein kylmältä.


🍎 Vaatteiden suhteen on enemmän valinnanvaraa, kun ei tarvitse miettiä pelkkää käytännöllisyyttä. Pikkasen alkaa jo shortsit ja pellava t-paidat kyllästyttää. Tervetuloa neuleille ja tekokuiduille. Kengissäkin voi käyttää sukkia, ilman että ne ovat hiestä märät.


🍎 Toinen vaatteisiin liittyvä asia on se, että paitojen hihat ja housujen lahkeet ovat pitkiä, ja sehän tarkoittaa sitä, että ei haittaa, jos kainalot ja sääret jää sheivaamatta. Tämä on herkkäihoiselle ihan paras asia, sillä iho ei vaan kestä sitä jatkuvaa raastamista. Tätä vähän sivuten myös se, että suihkussa ei tarvitse käydä monta kertaa päivässä kuivattamassa ihoa lisää, sillä kuka muka jaksaa rasvata joka suihkun jälkeen?


🍎 Ruoka ja kuumat juomat. Kesällä tuli tehtyä just sitä ruokaa, mikä oli nopein valmistaa, jotta hellaa ja uunia ei tarvinnut pitää päällä, kuin pieni hetki. Nyt saa kana ja riisi vaihtua makaronilaatikkoon. Pääsen myös kuluttamaan teekokoelmaani, kesällä kun ei oikein tehnyt mieli mitään kuumaa juotavaa. Ei kyllä käynyt kateeksi niitä ihmisiä, jotka juo kahvia monta kuppia päivässä.


🍎 Meikkaaminen ei ole yhtä tyhjän kanssa, sillä nyt meikki jopa pysyy kasvoilla jopa melko pitkään. Kesällä tuli meikattua ehkä kerran tai pari viikossa, ja silloinkin vain ihan minimimäärä. Ei siihen oikein kannattanut hirveästi käyttää aikaa, sillä kaikki mitä kasvoille tuli laitettua, suli hetkessä tai valui hien mukana pois. Hiukset on kans toinen samanlainen juttu, helteillä ainoa kampausvaihtoehto oli nuttura, nyt tukan voi vaikka jopa kihartaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti