28.8.2018

Helppo Ja Hyvä Juustokakku


Oon löytänyt uuden lemppari kakkureseptin. Törmäsin tähän reseptiin alkuvuodesta, kun kirjoitin Googleen 'kakku'. Sen jälkeen oonkin käyttänyt kyseistä reseptiä kolmesti. Tää kakku on melko tuhti, että ihan joka viikonloppu en tekis, mutta spesiaalimpiin tilaisuuksiin kyllä. Tästähän saa luotua monia eri versioita käyttämällä erimakuisia tuorejuustoja ja suklaita. Kerran olen tehnyt ihan alkuperäisen ohjeen mukaan, kerran käytin vadelmatuorejuustoa ja valkosuklaata (ehkä paras) ja kerran sitruunatuorejuustoa ja maitosuklaata. Gluteenittoman tästä saa helposti, kun käyttää pohjaan gluteenittomia keksejä ja varmistaa ettei suklaa sisällä vehnäjäämiä. Koristelussakin taivas on rajana. Kaiken lisäksi tämä on todella helppo tehdä: jos suklaan osaat sulattaa, niin et voi epäonnistua (tai no, jos käytät esim. valkosipulilla maustettua tuorejuustoa, maku ei välttämättä ole se paras). Eikä tarvitse edes liotella liivatelehtiä tai käyttää uunia. Kakkuvuoka, jota olen käyttänyt, on melko laakea, korkeamman ja nätimmän kakun saa käyttämällä halkaisijaltaan pienempää vuokaa.

  • 175 g keksimurua
  • 50 g suolattuja cashewpähkinöitä
  • 75 g voita
  • 200 g suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 400 g tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • koristeita kakun päälle

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan.
  2. Sulata voi ja rouhi pähkinät. Sekoita keksimuruun.
  3. Taputtele seos vuokaan.
  4. Vaahdota kerma.
  5. Sulata paloiteltu suklaa.
  6. Sekoita tuorejuustoon siivilöity tomusokeri. Sekoita joukkoon suklaasula ja kerma.
  7. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4-6 tuntia.
  8. Irroita kakku vuoasta ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti