5.3.2018

Places I'd like to visit one day


Helmikuussa mulla oli vähän inspiraation puutteta blogin suhteen, joten päädyin etsimään Pinterestistä postausideoita. Yksi ehdotuksista oli 'travel bucket list', eli lista paikoista, joissa haluaisi käydä elämänsä aikana. Se kuulosti hauskalta idealta, joten päätin nyt toteuttaa sen. Tykkään matkustaa, ja olenkin jo ehtinyt käymään monessa paikassa, mutta vielä riittää paljon nähtävää. Postauksen kuvat aiemmilta reissuiltani.


New York. Tää paikka löytyy kyllä varmaan vähintään joka toisen ihmisen bucket listiltä. Mutta oishan se siistiä nähdä Central Park, Brooklyn Bridge ja keltaiset taksit. Mun kaikkien aikojen suosikki tv-sarja on Gossip Girl, niin ois kiva nähdä onko New York oikeasti yhtä hieno paikka, kuin telkkarissa näyttää. Olisi kiva päästä matkustamaan vähän kauemmaksikin, tähän mennessä reissuni ovat kohdistuneet lähinnä Eurooppaan.


Malediivit. Jos listan ensimmäinen paikka oli suurkaupunki, niin seuraava onkin sitten sen täysi vastakohta. Tämä trooppinen paratiisi näyttää niin hienolta paikalta julkkisten Instagram-kuvissa. Lähes poikkeuksetta reissailen isoissa kaupungeissa, joten olisi mielenkiintoista nähdä jotain aivan muuta. Muistaakseni olen joskus lukenut jostain, että meren pinnan nousun johdosta Malediivit hukkuu parinkymmenen vuoden päästä, joten jos oikeasti aion siellä käydä joskus, ei kannata odotella eläkepäiviä.


Välimerellinen turistirysä. Mallorca, Rodos, Kreeta, Fuengirola jne, ei niin väliä mikä. Ei ehkä se tyypillinen bucket list -kohde, mutta kun en ole koskaan sellaisessa käynyt, niin oishan se ehkä hauska nähdä kunnon turistirysä. Suomibaarit, eläkeläiset sukissa ja sandaaleissa, lapsiperheet all inclusive -lomalla. Jos joskus käyn jossakin tällaisessa paikassa, luultavasti kadun sitä, että lisäsin sen tähän listaan.


Lontoo. Täällä olen kyllä jo kerran pikaisesti käynytkin, mutta eihän se 24 tuntia mihinkään riittänyt. Nähtävyyksiä tuli kyllä nähtyä monia, mutta vielä jäi nähtävääkin. Portobello Road värikkäine taloineen, Tower Bridge ja Oxford Street olisi ainakin kiva nähdä. Lontoosta voisi myös tehdä päiväreissun merenrannalle Brightoniin.


Santorini. Tämä kreikkalainen saari näyttää niin kauniilta kuvissa. Valkoiset talot sinisine ikkunaluukkuineen ja kattoineen. Aurinko ja lämpö. Sinisenä hohtava meri. Tarvitseeko sanoa enempää?


Espanja. Välimeren isoista maista oon käynyt Turkissa, Kreikassa, Italiassa ja Raskassa. Espanja puuttuu vielä listalta. En sen tarkemmin ole miettinyt mitään tarkempaa paikkaa, mutta mahdollisesti Barcelona, Madrid tai joku muu isompi kaupunki. 


Amsterdam. Täälläkin olen jo kerran päässyt käymään, mutta mielelläni kävisin uudestaan. Kanaaleita, polkupyöriä ja kapeita, monikerroksisia, vieri vieressä olevia taloja on joka paikassa, joten sinänsä kaupungin yleisilme on äkkiä nähty, mutta silti sinne menisi uudestaan. Haluaisin mennä ehkä kesällä, ja paremmalla ajalla, jotta monista museoista ehtisi nähdä sisäpuoltakin, eikä vain ulkopuolella olevia satojen metrien jonoja.


Näiden mainittujen paikkojen lisäksi haluaisin nähdä mahdollisimman monia Euroopan maita. Varsinkin Keski-Euroopan kaupunkeja, kuten esimerkiksi Budapest ja Praha, olisi kiva nähdä. Kroatiakin voisi olla kiva. Toki olisi siistiä päästä matkustelemaan kauaskin ympäri maailmaa, mutta ehkä kuitenkin haluan ensin käydä lähellä Euroopassa tutustumassa uusiin paikkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti