21.4.2020

Things I Want To Do While Social Distancing

Sosiaalista eristäytymistä on nyt takana jo jokunen viikko. Ja edessä ties kuinka monta viikkoa vielä. Etätöiden lisääntymisen lisäksi mun elämähän ei juurikaan ole muutunut. Vapaa-aikaa tuntuu olevan silti enemmän, vaikka ainoat poisjääneet asiat on ollut toimistolle käveleminen ja aamuisin laittautuminen. Ehkä myös iltojen valoistuminen vaikuttaa siihen, että päivät tuntuvat pidemmiltä. Joka tapauksessa nyt kun porukka postaa someen kaikkia kivoja juttuja, mitä tekee kotona, niin inspiroituu itsekin tekemään jotain normaalista poikkeavaa. Tähän postaukseen listasin muutamia asioita, joita haluaisin tehdä tämän sosiaalisen eristäytymisen aikana. Osahan näistä asioista on sellaisia, että voisin ihan hyvin tehdä näitä normaaleissakin olosuhteissa, mutta tämä poikkeustilanne on hyvä motivaattori edes päästä alkuun.


🔹 Meikata värikkäästi. Kun kukaan ei nää, niin sillä ei ole mitään väliä, miltä naama näyttää. Ihan sama, onko sitten kokonaan ilman meikkiä, vai meikkaako kuin viimeistä päivää. Yleensä tulee käytettyä vain neutraaleja sävyjä, mutta nyt aion luomiväripaleteista koskea niihinkin sävyihin, joita ei tule ikinä käytettyä. Sama koskee myös muita meikkituotteita. Muutama vuosi sitten tuli käytettyä nestemäisiä mattahuulipunia, joten nyt on hyvä hetki testata, mitä mieltä olen niistä tänä päivänä. Ja ylipäätään onko ne edes käyttökelpoisia enää.

🔹 Kokeilla, millaiset mun hiukset on ilman jatkuvaa käsittelyä. Normaalisti pesen hiukset illalla, föönaan ne kuivaksi ja suoristan tai kiharran seuraavana aamuna. Nyt kun tulee oltua päivät kotona, niin voi pestä hiukset aamulla ja antaa kuivua itsestään, kun siihen on aikaa. Mulla on jonkinnäköinen luonnonkihara, mutta mulla ei oo mitän hajua, miltä se näyttäisi, jos sitä hoitaisi oikein. Mihinkään curly girl -metodiin en sitoudu, mutta kunhan nyt pyrin käyttämään kosteuttavia tuotteita ja välttämään lämpötyökaluja.


🔹 Käydä läpi mahdollisimman monta kaappia ja laatikkoa. Lähestulkoon kaikki mun kaapit ja laatikot on kyllä edes jonkinnäköisessä järjestyksessä, mutta kyllä sitä turhaa romua silti löytyy. Varsinkin kun laatikoiden sisältä löytyy pienempiä laatikoita, joita en ole avannut vuosikausiin. Ainakin kaiken rikkinäisen ja käyttökelvottoman voi heittää roskiin. Mutta mitäs sille käytökelpoiselle roinalle sitten tekee, kun Facebookin roskalavakin on kiinni? Laittaa takaisin laatikkoon, ja suorittaa saman siivouksen sitten seuraavan pandemian aikana.

🔹 Käyttää sellaisia vaatteita, joita ei muuten tule käytettyä. Lähinnä ainakin niitä vaatteita, jotka on niin kulahtaneita, että ei kehtaa enää käyttää kodin ulkopuolella. Saa sitten hyvällä omallatunnolla laittaa kierrätykseen, kun tietää, että vaate on ihan loppuunkäytetty. Tiedän, että mun vaatekaapista löytyy vaatteita, jotka joka siivouksen yhteydessä päätyy 'ehkä' -pinoon ja siitä takaisin kaappiin, mutta silti en niitä koskaan käytä. Näitäkin vaatteita olisi hyvä pitää edes kokonainen päivä, niin on helpompi päättää, onko jo aika luopua.


🔹 Jatkaa neulomista. Aloitin ylläolevassa kuvassakin olevan neuletyön viime lokakuussa, eikä se ole oikein edennyt. Jospa nyt sitten pääsi edes vähän alkua pidemmälle. En aseta itselleni mitään korkeita tavoitteita, mutta jos vaikka saisi ensimmäisen kappaleen juhannukseen mennessä valmiiksi. Tai sitten jouluun. Jos nyt saan edes pari riviä neulotuksi, niin olen tyytyväinen.

Tässä siis nyt ainakin joksikin aikaa tekemistä. Vaikka onhan se ihan kiva olla kotonakin ja tehdä kaikkea pientä mukavaa, niin ei kyllä yhtään haittaisi, vaikka asiat normalisoituisivat nopeasti. Olishan se ihan kiva nähdä ihmisiäkin välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti