3.9.2019

Kuvia Ja Ajatuksia Kertakäyttökamerasta


Ostin tässä kuukausi sitten Clas Olsonilta kertakäyttökameran testiin. Sen ainoan Fujifilmin mallin, jota saatavilla kyseisessä kaupassa oli. Koskaan aikasemmin mulla ei oo kertakäyttökameraa ollut, eikä filmille kuvaaminen muutenkaan ole tuttua puuhaa. Kertakäyttökamera on helppo tapa kokeilla filmikuvausta, joskaan ei mikään kovin halpa sekään. Kamera itsessään maksoi muistaakseni n. 13€ ja tähän päälle kuvaliikkeestä kehitys 9,90, kuvien siirto 9,90 ja muistitikku 9,90, koska mulla ei ollut omaa tikkua mukana. Paperikuvia en ottanut ollenkaan, pelkät digit vain. Kameran tietojen mukaan sillä olisi pitänyt saada otettua 27 kuvaa, mutta mulla on kylläkin vain 26 kuvatiedostoa. Yhdelle kuvalle tuli siis hintaa 1,64€. 

Kuvia en käsitellyt mitenkään, vaan ne ovat tässä postauksessa sellasenaan, millaisena ne sain. Ilman salamaa otetut ovat vähän tummia, kun taas salamalla otetut ovat osittain ylivalottuneita. Näistä kaikista kuvista vähiten tykkään juuri salamalla otetuista, koska salamavalo on melko kohdistettu, eli kuva on keskeltä ylivalottunut, mutta reunoilta tumma. Parhaita taas ovat ne, jotka on otettu ulkona päivänvalossa. Auringonlaskukin on harmillisesti ylivalottunut. Tarkoituksella koitin kuvata mahdollisimman monenlaisissa valoissa, jotta näkisin, millaisessa valossa kannattaa kuvata, jos joskus päädyn uudestaan kuvaamaan filmille. Alla olevat kuvat on siinä järjestyksessä, kun olen ne ottanut. Ihan kaikkia kuvia en tähän postaukseen lisännyt, osa oli liian tummia tai valottuneita, ja joistakin tilanteista taas oli useampi samanlainen kuva. Alla ensimmäisenäkin on kuva, joita on kaksi melkein samanlaista, kun ensimmäistä kuvaa ottaessa en edes tajunnut, että kamera otti kuvan, kun mitään selkeää suljinääntäkään ei kuulunut.

Oliko tämä vain yhden kerran testi vai jatkanko filmille kuvaamista? Ei kyllä varmasti jäänyt viimeiseksi kerraksi, mutta niin paljoa en innostunut, että alkaisin ihan kunnon filmikameralla kuvaamaan. Nyt syksyksi voisin ostaa toisen kertakäyttökameran, kun on ruskakin tulossa. Syksy on mun suosikkiaikaa valokuvata. Ja luulen, että ruskakuvat saattaisivat olla ihan onnistuneitkin filmillä, kun kerran parhaat kuvat tulevat ulkona päivänvalossa. Talveksi en kyllä aio filmiä ottaa, eihän silloin ole ulkona kuin lunta ja pimeetä, ja sisäkuvissa täytyisi käyttää salamaa, joka ei ole mieleeni. Kehitettäväksi vien kyllä seuraavalla kerralla johonkin paikalliseen pikkuliikkeeseen, nyt käyttämäni valtakunnallinen ketju jätti vähän kylmäksi. Mutta ei siitä sen enempää, siirrytään nyt niihin kuviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti