5.5.2018

My Netflix favourites


Vietän vapaa-ajastani suuren osan sohvalla television edessä. Hyvin usein tuntuu, että miltään kanavalta ei tule mitään muuta, kuin mainoksia ja ostos-tv:tä, joten lähestulkoon poikkeuksetta kaikki tulee katsottua Netflixistä. Monet sarjat olen vuosien aikana ehtinyt katsoa alusta loppuun, ja monesta on tullut katsottua ensimmäiset kaksi jaksoa ja sitten todettua, että ei oo mun juttu. Tähän postaukseen olenkin listannut omia sarja-suosikkejani, ja niitähän löytyy laidasta laitaan, on niin naisten hömppää kuin murhia. Katson Netflixistä pääasiassa sarjoja, elokuvia en ylipäätäänkään juurikaan katso, edellisestä leffateatterivisiitistä taitaa olla jo noin viisi vuotta. En jakanut postauksessa mainittuja sarjoja mihinkään kategorioihin, vaan ne ovat aakkosjärjestyksessä.


Bones -  Murhamysteerejä, joita selvittää tiimi, joka koostuu monen alan asiantuntijoista. Sarjan uskottavuutta vie kyllä vähän fakta, että olipa uhri ollut kuolleena 20 vuotta, tai sitten kaksi tuntia, ei luiden lisäksi ole paljoa muuta enää jäljellä. Tätä löytyy Netflixistä 12 kauden verran, joten ihan äkkiä ei katsottava lopu kesken.

Frendit - Klassikko, josta jokainen on vähintäänkin kuullut joskus. Itsehän katsoin sarjan ensimmäistä kertaa vasta tänä vuonna, mutta se nousi heti suosikkien joukkoon. Tämä komediasarjahan kertoo siis nuorista aikuisista koostuvasta kaveriporukasta.

Gilmore Girls - Sarja kertoo yksinhuoltajaäiti Lorelaista ja hänen teini-ikäisestä huippuyliopistoon pyrkivästä tyttärestä. Tämä on sitä hömppää parhaimmillaan.


Gossip Girl - Ei varmaan tullut kelleen yllätyksenä, että tämä sarja löytyy tältä listalta. Oon nähnyt kaikki kaudet jo moneen kertaan, melkein tulee kyllä joka vuosi katsottua, tai vähintään laitettua taustameluksi pyörimään. Sarja kertoo New Yorkin eliittinuorista.

Grace & Frankie - Sarja kertoo kahdesta seitsemänkymppisestä naisesta, joiden aviomiehet ottavat heistä eron mennäkseen keskenään naimisiin. Saattaa ehkä kuulostaa oudolta ja vanhojen ihmisten ohjelmalta, mutta tätä suosittelen kaikille. Jokainen kausi tähän mennessä on ollut edellistä hauskempi.

Kolme miestä ja tyttö - Tätä voisi melkein kuvailla 2010-luvun versioiksi Frendeistä. Kumpikin sarja alkaa siitä, että yksi sarjan päähenkilöistä eroaa poikaystävästään ja muuttaa kimppakämppään asumaan, mutta mikään kopio tämä ei kuitenkaan ole. Tämä on sellaista kevyttä ja hauskaa katsottavaa.


Orphan Black - Sarja kertoo ihmisklooneista, joita joku uhkaa tappaa. Sinänsä sarjan juoni ei mua ihan hirveästi kiinnosta, mutta sarja on niin hienosti tehty, että sitä katsoo mielellään. Samasta näyttelijästä huolimatta kaikki kloonit ovat täysin erilaisia, maskeeraus ja Tatiana Maslanyn näyttelijäsuoritus on kyllä ensiluokkaista. Aina kun samassa klipissä on useampi klooni, tulee mietittyä, että mitenköhän tuokin on kuvattu ja leikattu.

Santa Clarita Diet - Lähiöperheen äiti saa virustartunnan, jonka seurauksena hän pystyy syömään vain ihmislihaa. Tässä sarjassa on paljon väkivaltaisia kohtauksia, mutta silti pääosin sarja on hauska. Pääosassa nähdään Drew Barrymore, jota kaikki rakastaa.

The End Of The F***ing World - Kaksi vähän normaalista poikkeavaa nuorta karkaa kotoa ja saa aikamoisen seikkailun aikaiseksi. Sarjan kaikki jaksot kestävät yhteensä reilu kaksi ja puoli tuntia, joten tämän ehtii katsoa vaikka yhdessä päivässä. 


Ja jos nämä kaikki on jo katsottu, myös nämä on ihan jees: Girlboss, LOVE, Kolmetoista Syytä, Orange Is The New Black, Riverdale ja Suits.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti